Home - Astrologie - De geschiedenis van de astrologie

De geschiedenis van de astrologie

Posted on 07/04/2016 in Astrologie

Iedereen weet waarover ik het heb als ik iets vertel over astrologie. Iedereen denkt meteen aan de horoscoophoroscoop die je in de magazines kan lezen. Toch weet niet iedereen dat astrologie eigenlijk al zo oud is. Astrologie is namelijk waarschijnlijk even oud als de mensheid. Dit betekent daarom niet dat de astrologie verouderd is.

Stand maan, zon en sterren bepalen uitkomst horoscoop voorspellingen

De horoscoop wordt berekend op basis van de stand van de zon, maan, planeten en sterren aan de hemel. Het is iets dat de mens altijd al heeft kunnen boeien. Op een bepaald moment is men hierin een regelmaat gaan zien in deze bewegingen. Deze heeft men dan proberen te beschrijven. Hier kregen onder andere de individuele lichtpunten en de samenstellingen van die punten een naam, beter gekend als de sterrenbeelden of de dierenriem.

Horoscoop voorspelling door de eeuwen heen

Later bij de BabyloniĆ«rs en Egyptenaren en Romeinen gaven ze betekenissen aan de posities aan de hemel. Hierbij werden onder andere zaken voorspeld als de toekomst van de staat, het al dan niet slagen van de oogst… Ook in de bijbel worden astrologen vernoemd, namelijk als de 3 wijzen uit het oosten.

Ontwikkeling Astrologie

Uit deze vormen van astrologie vormde zich dan veel later de westerse astrologie, namelijk de geboortehoroscoop. Deze horoscoop richt zich niet meer op de toekomst, maar meer op de analyse van het karakter van het individu.

Soorten van horoscopen

Je hebt waarschijnlijk zelf al gezien dat er verschillende soorten horoscopen bestaan. Je kan zowel horoscopen vinden voor een dag, voor een week, voor een maand, voor een jaar… Dit is volledig je eigen keuze wat je graag wilt lezen.

Kan je mijn toekomst lezen in mijn horoscoop?

Het is eigenlijk niet de bedoeling je toekomst te gaan voorspellen. Dit zou je ofwel een vals gevoel van veiligheid kunnen bezorgen, of een vals gevoel van wanhoop. Je kan wel degelijk zelf iets doen aan je eigen toekomst. Je hebt dit zelf in handen. Wel kan je natuurlijk een ondersteuning zoeken in de astrologie wanneer je voor een moeilijke beslissing staat. Je kan er zeker en vast steun uit putten wanneer je dit nodig zou hebben.

Wanneer je nu interesse hebt in de astrologie, kan je zeker altijd online eens een kijkje nemen. Je kunt er zelfs voor kiezen om elke dag je horoscoop via mail te krijgen. Bekijk het zeker en vast eens, misschien is het wel iets voor jou. Wanneer het niets voor jou zou lijken te zijn, kan je dit natuurlijk steeds altijd afsluiten of je gewoon terug afmelden van deze nieuwsbrief. Je hebt er dus niets mee te verliezen, maar enkel te winnen!