Home - ICT - Een ICT specialist weet veel van computers!

Een ICT specialist weet veel van computers!

Posted on 10/05/2020 in ICT

Een ICT specialist geeft advies over en ondersteuning bij de ICT binnen een bedrijf. Op zijn werkplek bevinden zich altijd computers. Hij ontwikkeltSpete office en test allerlei ICT-technieken en toepassingen. Problemen met de ICT binnen het bedrijf worden door hem opgelost. De door hem gekozen oplossingen sluiten aan op de wensen van zijn opdrachtgever.

Waar werkt een ICT specialist?

De ICT specialist heeft een breed werkterrein. Hij werkt namelijk bij bedrijven waar men behoefte heeft aan ICT. De letters ICT staan voor Informatie en Communicatietechnologie. ICT specialisten zijn onder andere werkzaam bij allerlei bedrijven, bij bedrijven die ICT ontwikkelen en bij softwarebedrijven. Softwarebedrijven verlenen ICT diensten aan bedrijven. Hun ICT-specialisten worden ingehuurd door bedrijven. Als ICT specialist wordt je dan dus gedetacheerd bij het bedrijf van een opdrachtgever.

Wat je als ICT specialist moet kunnen

De ontwikkelingen in de ICT gaan razendsnel. Een ICT specialist zal de kennis dan ook moeten bijhouden. Dat doet hij bijvoorbeeld door het bezoeken van seminars en congressen. Als ICT specialist raak je nooit uitgeleerd. Beschikken over voldoende kennis is overigens niet genoeg. Een ICT specialist moet natuurlijk goed overweg kunnen met computers. Ook moet hij zowel alleen als in groepsverband goed kunnen functioneren. Hij moet ook beschikken over bedrijfskundig inzicht. Bovendien moet hij wensen van de opdrachtgever weten te vertalen naar juiste ICT-oplossing. Een juiste ICT-oplossing is doorgaans maatwerk.

De persoonlijkheidskenmerken van een ICT specialist

Over welke persoonlijkheidskenmerken moet een ICT specialist beschikken? Hij moet intellectueel, realistisch en conventioneel zijn.

  • Hij moet intellectueel zijn omdat hij dingen goed moet kunnen bestuderen. Ook moet hij problemen moeten oplossen door analyse. Hij verricht vaak specialistisch werk. Om de ontwikkelingen in zijn vakgebied bij te houden is blijvend leren en kennis vergaren noodzakelijk.
  • Hij doet werk waarbij machines of apparatuur wordt bediend.
  • Het is werk waarbij geordend en netjes moet worden gewerkt. Bovendien moet er gewerkt worden zoals met een opdrachtgever is overeengekomen. Gemaakte afspraken moeten worden nagekomen.

Op zoek naar een ICT specialist?

Veel bedrijven zijn op zoek naar een ervaren ICT-specialist. Ze willen deze ICT-specialist inhuren om de problemen met ICT binnen hun organisatie te verhelpen. Er zijn diverse softwarebedrijven, ook wel ICT Dienstverleningsbedrijven genoemd, die ervaren en goed opgeleide ICT specialisten in dienst hebben. Hun ICT specialisten kunnen ICT-problemen binnen bedrijven oplossen. Eén van die bedrijven is Spete ICT diensten. Heb je een ICT specialist nodig? Kijk dan zeker op de website van Spete ICT.