Home - Zakelijk - Xbrl conversion tool

Xbrl conversion tool

Posted on 16/09/2016 in Zakelijk

Het is best bijzonder hoeveel verschillende software er bestaat voor het opstellen van financiƫle rapporten. Al deze software is dan ook in gebruik. Zo zie in praktijk dat elk bedrijf weer een ander soort software gebruikt. Voor bedrijven intern is dit wel handig maar niet wanneer ze de rapporten extern willen delen.

Verschillende software

xbrl-conversieAls een bedrijf rapporten wil delen met een andere bedrijf of persoon vormt dit een probleem. De ontvangende partij moet namelijk ook hetzelfde soort software hebben om het bestand te kunnen lezen. Dit is in praktijk niet handig omdat er veel verschillende software word gebruikt. Zelfs het overheid gebruikt andere software en de banken ook weer. Het is daarom langzamer aan de hand door de overheid en banken besloten om enkel xbrl bestanden te accepteren.

Xbrl bestanden kunnen ze namelijk meteen lezen en hebben ze niet een andere soort software nodig. Het is ook handig als iedereen hetzelfde soort bestand aanlevert.

Converteren

Maar wat moeten de bedrijven doen dan? Ze hebben hun eigen software en overstappen is vaak te duur. Een goede optie is xbrl conversion tool. Met de xbrl conversion tool kunnen ze hun eigen bestanden converteren naar xbrl. Op deze manier kunnen ze hun huidige software blijven gebruiken en toch xbrl bestanden maken. Voor meer informatie bezoek onze bronnen hieronder.